Informatie voor nieuwe leden

Gepost in Uncategorised

Hallo nieuw lid!

Wat leuk dat wij jou mogen verwelkomen bij TVS, de tennisclub van Simpelveld. Graag willen wij jou een beetje wegwijs maken in onze club. Vooraf willen we je graag erop attenderen, dat je altijd contact met ons kan opnemen. Het gehele bestuur wenst je heel veel tennisplezier bij onze vereniging en hopelijk kunnen we binnenkort persoonlijk kennismaken op ons park.

Wie is de juiste contactpersoon waarvoor:

Bestuur;
Jacqueline Boltong
– Voorzitter, Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.   + 31 6 39559905
Patrick Gramsma  - Interim Secretaris Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. voor vragen m.b.t. je lidmaatschap
Istvan Gielen - Penningmeester Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.
Veerle van Hees -
Algemeen bestuurslid & voorzitter jeugdcommissie Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.voor vragen over alles rondom de jeugd

Voorzitters commissies:
Mike Meuwissen - Wedstrijdcommissie Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. voor vragen over competitie en toernooien, zowel gezelligheidstoernooien als ook het officiële TVS Toernooi.
Sandra Wasserkordt - Beheercommissie Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. voor vragen of opmerkingen over het clubgebouw of de kantine
Marcel Werry - Sponsoring Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.
Hub Werry - voorzitter klachtencommissie Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Telefoon kantine: 045 5443848
Adres van de club: Sportlaan 3, 6369 VC Simpelveld

 1. Ik ben lid, en nu?

We hopen je met de volgende informatie de eerste vragen te kunnen beantwoorden. Heb je hierna toch nog vragen, neem dan contact op met bovenstaande personen, we vinden het namelijk belangrijk dat je je snel thuis gaat voelen bij TVS!

Ledenpas
Als lid van onze vereniging ontvang je de KNLTB-ledenpas. Met deze pas kan je een tennisbaan op ons park reserveren. Dit wordt ook wel afhangen genoemd. (Hoe het afhangen precies werkt, lees je verderop). Daarnaast gebruik je de pas voor het inschrijven bij toernooien buiten de club en de competitie. De passen kunnen op het openingstoernooi of daarna worden afgehaald in de kantine. Is de pas daar onverhoopt niet aanwezig, stuur dan een mailtje aan de ledenadministratie: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Na je aanmelding als nieuw lid duurt het ongeveer 2/3 weken. Dan zal je pas aankomen bij de secretaris van TVS, deze zal de pas afgeven in het clubgebouw.

Hoe blijf ik op de hoogte van gezelligheidstoernooitjes en andere informatie over TVS?
TVS informeert haar leden via een digitale nieuwsbrief. Daarnaast staat alle informatie ook op de website en Facebook. Ook informatie over het inschrijven voor bijv. de KNLTB competitie, het TVS-toernooi en tennislessen delen wij via bovenstaande manieren. Meld je aan voor de nieuwsbrief, dit doe je door je e-mailadres op te geven bij de inschrijving. Krijg je geen nieuwsbrief? Mail Jacqueline, Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. en ze zal het uitzoeken. Het is altijd handig om het e-mailadres Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. toe te voegen aan je contacten in de e-mail account.

De website bezoek je via tvsimpelveld.nl en onze Facebook pagina is tvsimpelveld. Ook de jeugdcommissie stuurt regelmatig mails naar de jeugdleden, betreffende bijv. het inschrijven voor de competitie of lessen.

In de gang van ons clubgebouw hebben we op de meterkastdeuren ook diverse informatie hangen. (bij binnenkomst direct links om de hoek)

Zoek tennismaatjes!
Elke dinsdag vanaf 18:00 uur hebben we herenavond, elke woensdag vanaf 19:00 uur hebben we damesavond. Tijdens deze avonden zijn alle volwassen TVS-leden welkom, met of zonder tenniservaring. Er worden korte wedstrijden gespeeld met diverse tennispartners. Weet je niet hoe de telling bij het wedstrijdtennis gaat? Geen probleem, we leggen het graag uit. Aanmelden is niet noodzakelijk.

Op donderag is er op 3 banen mix-avond. Indien je hieraan wilt deelnemen kan je je melden bij onze trainer Wim Bisschoff. 06-23656709 aanmelden voor de mix-avond is verplicht i.v.m. het beperkt aantal banen.

Daarnaast organiseren wij diverse gezelligheidstoernooitjes tijdens het buitenseizoen, ook hier leer je nieuwe mensen kennen. Zo organiseren wij een Nieuwjaarstoernooi (voor volwassenen), openingstoernooi (voor iedereen), pizzatoernooi (voor jeugdleden).

Ik wil beter leren tennissen
Het is voor alle, maar vooral voor beginnende, tennisspelers van belang dat zij een goede techniek aanleren, dit ook om blessures (de gevreesde tennisarm) te voorkomen.

TVS werkt samen met twee trainers:

Tennisschool Tennismeetings, Wim Bisschoff, u kunt hem bereiken via Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. of via 06-23656709.  
Rick Vliegen Tennis academie, Rick kunt u bereiken via 06-52346934 of via Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. Wim traint vooral de senioren en beginners, Rick richt zich op de prestatieve jeugd en de senioren die reeds de basis techniek beheersen.

Beide heren hebben overleg bij het samenstellen van trainingsgroepen. Het nemen van een proefles is bij beide heren mogelijk.  

Let op: alleen leden van TVS kunnen lessen nemen bij in Simpelveld. Het is niet mogelijk om te lessen zonder lidmaatschap. Kosten voor de lessen verschillen per seizoen.

De buitentrainingen vinden plaats van april tot september met uitzondering van enige weken in de zomervakantie. Geef je het liefst voor 1 maart op.

In de wintermaanden is het ook mogelijk lessen te volgen in de tennishal op ons park, ook dan zijn beide heren de juiste aanspreek persoon.

 1. Algemene informatie over de club

Het tennispark heeft 7 gravelbanen, een oefenkooi, een miniveld en een mooi clubgebouw. Alle TVS leden mogen hier vrij gebruik van maken. Tevens is er een grote parkeerplaats achter de tennishal waar voldoende gratis parkeermogelijkheden zijn. Ook is er een fietsenrek naast het clubgebouw, we verzoeken iedereen om alleen daar de fietsen en scooters neer te zetten.

Het clubgebouw
Het clubgebouw is van maandag t/m vrijdag vanaf 18:30 uur open tot ca. 23:00 uur. Afhankelijk van de drukte kan het eerder of later sluiten. Op feestdagen is het clubgebouw gesloten. Tijdens evenementen, zoals bijvoorbeeld de competitie, gezelligheidstoernooitjes of jeugdactiviteiten is het clubgebouw ook geopend. Het clubgebouw is voorzien van toiletten, kleedkamers en douches. Leden van TVS mogen hier vrij gebruik van maken. Wel verzoeken wij onze leden om hier netjes mee om te gaan, doe alsof je thuis bent, behandel onze spullen met hetzelfde respect.

Bij TVS hebben wij enkele regels m.b.t. het kantinegebouw, zo is het niet toegestaan met graveltennisschoenen het clubgebouw in te gaan. Wij verzoeken je om de schoenen te wisselen of gebruik te maken van de blauwe slofjes. Deze kun je pakken bij beide ingangen.
Tennistassen kan je in het rek in de gang plaatsen. Ook deze zijn niet welkom in onze kantine.

Honden zijn niet toegestaan in het clubgebouw.

We zijn altijd op zoek naar vrijwilligers bij activiteiten of voor reguliere kantinediensten. Heb je interesse om op deze manier iets voor de club te kunnen betekenen en zo snel nieuwe mensen te leren kennen neem dan contact op met de beheercommissie via Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken..

Ledenvergadering
Eenmaal per jaar wordt de algemene ledenvergadering gehouden (meestal in november), tijdens deze vergadering blikken wij terug op het afgelopen seizoen en kijken vooruit op het volgende seizoen. Wijzigingen m.b.t. het bestuur en o.a. contributie worden op deze avond besproken en hier wordt over gestemd, alle volwassen leden van TVS hebben stemrecht. Ieder lid krijgt een officiële uitnodiging voor deze ledenvergadering, hierin staat ook de mogelijkheid gegeven om (vooraf) vragen te stellen die behandelt worden tijdens de rondvraag van de ledenvergadering.

Leden van de vereniging kunnen te allen tijde inzage vragen in statuten en huishoudelijk reglement.

Gebruik van de banen
Het buitenseizoen van TVS loopt van eind maart tot begin november, waarbij we afhankelijk zijn van het weer. Door vorst kan het mogelijk zijn dat we iets later starten, bij mild herfstweer gaan we mogelijk ook iets langer door. Als het ’s avonds donker wordt kan de baanverlichting ingeschakeld worden. Dit doet het barpersoneel of een persoon die verbonden is aan een van de commissies / bestuur. Het is uitdrukkelijk niet de bedoeling dat men zelf aan de lichtschakelaar gaat.

Na het tennissen, dienen de banen altijd geveegd te worden, dit doe je door een rondje te maken met het sleepnet over de gehele baan, van buiten naar binnen. Aan het begin van het seizoen is het van belang dat je de banen ook doet walsen nadat je gespeeld hebt. Op de baan staat een wals, je hoeft alleen ca 1.5 meter achter de achterlijn en direct over de achterlijn te walsen.

Het banenonderhoud wordt verzorgd door onze groundsman, Hub Naglé. Toch kan iedereen zijn steentje bijdragen aan perfect ogende gravelbanen: gooi geen sigarettenpeuken, kauwgum, papiertjes e.d. op de baan. De baanbeheerder zal - met behulp van een speciaal label - op het afhangbord bekend maken wanneer de banen onbespeelbaar zijn, doordat onderhoud moet plaatsvinden. Het is vanzelfsprekend dat u de beheerder daartoe de gelegenheid geeft. Onderhoud is nu eenmaal noodzakelijk!

Het gebruik van de banen is niet toegestaan als er regenplassen op de banen zichtbaar zijn of wanneer de tennisnetten naar beneden zijn gelaten. Volg te allen tijde de instructies van de mensen van het baanonderhoud. Je mag de banen alleen betreden met tennisschoenen.
Bij het verlaten van de baan neem je jouw afval zoals flesjes, blikken mee en gooit het in de afvalbak.

Zijn er toernooitjes of competitiewedstrijden? Dan is er een kans dat er geen banen ter beschikking zijn om vrij te spelen. Door de club of KNLTB georganiseerde activiteiten hebben altijd voorrang t.o.v. vrij tennissen.

Alle leden hebben gelijke rechten op alle banen.

De basisschooljeugd heeft toegang tot de banen tot 18.00 uur, de oudere jeugd tot 20.00 uur.

Baan reserveren
Voordat je de baan op gaat moet je de baan “reserveren”. Buiten bij de hoofdingang van het clubgebouw hangt een groot wit bord met de nummers 1 t/m 7. Dit zijn de 7 verschillende banen. Je kiest de baan uit waar je wilt spelen en hangt in de bovenste rij je pasje op. Je stelt de starttijd van de klok in met de twee schijven (kleine schijf is de korte wijzer, grotere schuif is de lange wijzer). En je kan dan 45 min gebruik maken van de baan.

Zijn alle banen bezet? Kijk dan welke baan het langste bezig is, je reserveert de baan door je pasje in de tweede rij te plaatsen. Ook hier draai je de klok naar de geplande starttijd.

De banen zijn uitsluitend voor leden van TVS, wil je graag eens tennissen met iemand die geen lid is? Koop dan in de kantine een introduce kaart. Voor € 7,00 kan een TVS lid met een niet lid 45 minuten spelen. Er moet dus dan wel een lid van de vereniging meespelen!

Gasten (dus personen die niet geïntroduceerd worden door een lid van de vereniging) kunnen een baan huren. Het tarief hiervoor is € 10,- per 45 minuten.

Huren binnenbanen
Voor de huur van banen in de tennishal verwijzen we je naar de site van tennishal Simpelveld: www.thsimpelveld.nl. Je kan hier zelf de beschikbaarheid zien of een uur de hal reserveren. Wil je graag regelmatig in de hal tennissen dan kan er ook een contract opgesteld worden, ook deze details staan op de website van de tennishal.

 1. Ik ben klaar voor de volgende stap, officiële toernooien en competitie!

Bij TVS hebben wij de KNLTB voorjaars- en najaarscompetitie, ook organiseren wij zelf een officieel KNTLB toernooi, het TVS Toernooi. Wil je meerdere toernooien spelen, dan adviseren wij om op toernooi.nl te kijken, daarnaast hangen er in onze kantine posters op van andere tennistoernooien in de regio.

Competitie
De voorjaarscompetitie start begin april en duurt 7 weken, er zijn diverse competitiesoorten op diverse dagen voor diverse speelsterktes. Inschrijven voor de voorjaarscompetitie doe je vóór 1 december. De najaarscompetitie start in september en duurt 7 weken, inschrijven voor de najaarscompetitie moet vóór 1 juni. Normaal geef je je op met een team, maar meld je ook aan als je geen team hebt. Mogelijk zoekt een ander team nog een speler! We adviseren je om contact op te nemen met de wedstrijdcommissie, Mike Meuwissen Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. zal je graag wegwijs maken.

TVS Toernooi, officieel KNLTB toernooi
Het TVS toernooi is voor iedereen die 25+ is, het vindt plaats in week 26 en duurt van maandag t/m zondag. Je kan dubbelen of mixen in je eigen speelsterkte, je geeft je op met een partner. Eerst worden er poule wedstrijden gespeeld en daarna worden de kwart, halve en/of finale gespeeld. Het TVS Toernooi is altijd een gezellige week, dus ook als je niet mee wilt doen, kom gewoon gezellig kijken! Wie weet doe je volgend jaar wel mee.

Heb je nog vragen of opmerkingen, we horen ze graag van je!!
Tot slot willen we je nog heel veel plezier toewensen bij onze vereniging.

Wij danken de volgende bedrijven voor hun sponsoring:

 • Moonen_Optiek2.png
 • jules.gif
 • IVO_logo_2010-400.jpg
 • saa.jpg
 • dreessen willemse.jpeg
 • tornadosport.jpg
 • pastorieke1.jpg
 • logo geveltechniek klein.jpg
 • Logo_Spauwen_Werrij.JPG
 • Zuyver-logo_1000x666.jpg
 • 2007a19d-d2b9-453f-bafb-214d723efc9f.jpg
 • moonen_wanders.jpg
 • dijkstra_dakwerken.jpg
 • logo_vaessen.png
 • max.jpg
 • logotennismeetings1.jpg
 • Bosec.jpg
 • van_montfort_advecatenkantoor.jpg
 • hendriks.gif
 • Logo_Hesi.jpg
 • SomersBrabant-logo-h175px1.png
 • logo_sjabbie_sjiek_lage_resolutie.jpg
 • intergarde.png
 • Logo_Plus_Schouteten.JPG
 • rpo_rebema.png
 • smeets1.jpg
 • venetian_blinds.jpg
 • frijns1.jpg
 • eyserhalte.jpeg

Contact

Tennisvereniging Simpelveld
Sportlaan 3
6369 VC Simpelveld
Telefoon clubgebouw: 045 5443848
 

Made and Hosted by: NijssenWeb